024479042
info@barzikrediti.eu

Какво да правим, ако имаме лошо кредитно минало?

Вземи кредит на мига до минути

Какво наистина да правим, ако имаме лошо кредитно минало ( ЦКР) ?

Тенденцията е да нарастват потребителите, които не могат да се справят сами със задълженията и разходите. Налага се да взимат кредити, които в последствие не могат да платят и задлъжняват на различни небанкови институции.

В такъв момент от обикновен клиент се превръщате в човек с лоша кредитна история. Появява се въпрос какво да правя в такъв момент? Преди да изпадате в паника, спокойно има решение.

След като попаднете в централния кредитен регистър – ЦКР, то трябва да бъдете доста по-внимателни по отношение на кредити. Небанковите институции и особено банките нямат да изгарят от нетърпение, да ви отпуснат кредит. Все пак вече се водите клиент, който не може да изпълни задълженията си.

Въпреки това има светлина в тунела. Някои финансови институции имат кредити специално предназначени за хора, които не са били редовни с предишни плащания. Такива кредити са по-специални от обикновените. Лихвите са по-високи, срокът по-ограничен и сумата по-малка.

Ако наистина се нуждаете от парите и нямате друг изход, то  това е решението. Гледайте на този кредит като мост. Когато досието е било вписано в лошо ЦКР, то вие сте преминали от страната на „лошите“ потребители, които не изпълняват задълженията си.

Успеете ли да върнете този заем на време и да внасяте всяка сума редовно, то отново ще преминете към страната на „добрите“ и отговорни клиенти. Така шансът ви за следващ кредит се увеличава, защото сте доказали, че може да се справите със задълженията.

Разбира се оптималният вариант би бил изобщо да не попадате в кредитния регистър. Взимайте кредити само когато наистина се нуждаете от тях и смятате, че напълно ще изплатите сумата. Всеки излишен заем е нова тежест, която единствено ви пречи и създава допълнително проблеми.

Доказахме, че дори да имате лоша кредитна история нищо не е загубено. Не мислете, че това е краят и повече никога няма да се възползвате от услугите на кредиторни фирми. Преценете добре какво правите и дали се нуждаете от тези пари. Ако е така, то не се колебайте дори за секунда и подайте заявление още сега.

Ако пък имате съмнения поговорете с близък и поискайте съвет. Каквото и да решите, на прибързвайте и бъдете умерени с действията си. Оставяме всичко във ваши ръце!